x-default
German_Shepard_1261x600
Mountain_Rescue_Dog_1260x600
Rothweiler_1261x600
Shepard_1260x600

Miljøtrening / Sosialisering

Miljøtrening / Sosialisering

Miljøtrening i Fosen Brukshundklubb er åpen for alle medlemmer som ønsker å aktivisere og tilvenne sin hund i omgivelser med andre hunder.

Hva gjør en på miljøtrening?

Målet med miljøtrening og sosialisering er at hundene skal tilvennes ulike miljøer og forstyrrelser. Ha kontakt med eier selv om det er andre hunder i nærheten og ulike forstyrrelser i omgivelsene. Treningen består ev en del med øvelser i ledet felleskap, og en del der vi samlet oppsøker miljøer.

Eksempler på ting vi trener på:

  •          Enkle øvelser som sitt/bli, ligg/bli
  •          Kontakt
  •          Passering mellom andre hunder
  •          Gå pent i bånd. ( Lineføring )
  •          Håndteringstrening. ( viktig ved veterinærbesøk/utstilling med mer )
  •          Innkalling

En kan også drive egentrening dersom man for eksempel ønsker å generalisere spesielle øvelser i forstyrrende miljø. Snakk gjerne med treningsansvarlig om dette når du kommer.

Hva er miljøtrening og sosialisering?

Det er ingen bestemt grense mellom miljøtrening og sosialisering. Som oftest trener en begge deler samtidig.

Sosialisering menes at hunden skal bli trygg på å lære og kommunisere med andre hunder, mennesker og mulig andre dyr den skal omgås. Det er viktig at hunden helt fra den er liten valp får møte og hilse på mange ulike mennesker og dyr. Hunden skal også kunne være i nærheten og tett på både andre dyr og mennesker uten å måtte bort for å hilse, og uten å bli utrygg av dette.

Miljøtening vil si at hunden skal vennes til å bli trygg i ulike omgivelser. Den skal kunne ignorere uviktig stimuli rundt seg, og klare å fokusere på fører. Den skal føle trygghet og være rolig selv med mange stimuli som lyder, lukter, synsinntrykk osv.

Eksempler på praktisk miljøtrening er: mye trafikk, steder med andre hunder, steder med mye bråk, ulike underlag ( flytebrygger, broer osv ), transportmidler ( båt, sykkel, rulleskøyter med mer ).

Nettside av DigiPoint.no © Opphavsrettslig Beskyttet.

Ved å fortsette å bruke nettstedet, samtykker du til bruk av informasjonskapsler mer informasjon

Innstillingene for informasjonskapsler på denne nettsiden er satt til \"tillate cookies \" for å gi deg den beste leseopplevelsen mulig. Hvis du fortsetter å bruke dette nettstedet uten å endre innstillingene for informasjonskapsler eller du klikker \"Godta \" under så du samtykker til dette.

Lukke