x-default
German_Shepard_1261x600
Mountain_Rescue_Dog_1260x600
Rothweiler_1261x600
Shepard_1260x600

Lydighet

Lydighet ? hva er det ?

Lydighet er en konkurranseform som utføres i en ring. Det er forskjellige øvelser som hunden skal utføre i samarbeid med fører. Lydighet konkurreres i fem forskjellige klasser.

  •          Bronsjemerke
  •          Lydighet klasse I
  •          Lydighet klasse II
  •          Lydighet klasse III
  •          Lydighet klasse FCI 3

Den laveste klassen ( Bronjemerke ) er uoffisiell.  Resten er offisielle klasser som du finner i terminlisten til Norsk Kennel Klubb.

Bronsjemerke består av følgende øvelser: Tannvisning, lineføring, dekk fra holdt, innkalling, stå under marsj og enkeltdekk. Dette er ofte det første steget til å begynne å konkurrere offisielt. Nærmere info om øvelsene får du på kurs som arrangeres av klubben.

Klasse I er den klassen ekvipasjene begynner å konkurrere offisielt i. Den er veldig lik bronsjemerke, men med noen flere øvelser. For å komme videre opp i klassene må du over en hvis poengsum for å få det som kalles opprykk. Du trenger ikke å starte i en høyere klasse, det er frivillig. Har du bestått alle øvelsene i klasse I får du appellmerke i sølv.

Klasse II er litt mer avansert enn klasse I. Her gjelder også de samme kriteriene for opprykk til høyere klasse. Alle øvelsene godkjent i klasse II gir appellmerke i gull.

Slik går det oppover til du er i Elite. Det er kremen av ekvipasjer som kommer dit. Det krever masse trening, men er fullt oppnåelig for mange.

Fosen Brukshundklubb har egne treninger som vi kaller konkurransetrening. Da trener vi disse øvelsene slik at ekvipasjene skal bli klar til å gjennomføre en prøve.

Se under Aktiviteter for å finne ut når vi trener.

Nettside av DigiPoint.no © Opphavsrettslig Beskyttet.

Ved å fortsette å bruke nettstedet, samtykker du til bruk av informasjonskapsler mer informasjon

Innstillingene for informasjonskapsler på denne nettsiden er satt til \"tillate cookies \" for å gi deg den beste leseopplevelsen mulig. Hvis du fortsetter å bruke dette nettstedet uten å endre innstillingene for informasjonskapsler eller du klikker \"Godta \" under så du samtykker til dette.

Lukke