x-default
German_Shepard_1261x600
Mountain_Rescue_Dog_1260x600
Rothweiler_1261x600
Shepard_1260x600

Brukshundsport

Hva er brukshundsport?

I Norge konkurreres det i to grener, spor og rundering. I begge grener konkurreres det i fire klasser fra D som lavest til A som høyest. Opprykk kommer hvis enn oppnår en hvis poengsum. I hver gren konkurreres det i spesialøvelse spor eller rundering. I tillegg kommer felt og lydighet i begge grener.

SPOR: Arrangør legger ut menneskespor fra 300meter til 2000meter avhengig av klasse. Sporet går gjennom terrenget i et ukjent antall vinkler. I sporet ligger det små pinner som hunden skal apportere eller markere slik at eier kan få med seg disse inn. Det er antall pinner som er grunnlaget for poeng på øvelsen.

RUNDERING: Dette er en konkurranseform hvor hunden skal finne folk som er gjemt i terrenget. Løypa er 100meter bred og fra 100meter til 400meter lang avhengig av klasse. Det ligger tre figuranter gjemt i terrenget som hunden skal finne. Eier går etter en merket sti midt i løypa og sender hunden ut til hver side for å søke gjennom terrenget. Fører beveger seg fremover på stien og slik dekkes hele området. Antall figuranter funnet og søksmønsteret avgjør poengsummen.

FELT: Felt er en søksøvelse hvor hunden skal søke gjennom et overtråkket område hvor det ligger gjemt forskjellige gjenstander. Det være seg hansker, lommebøker og lignende. Hunden skal apportere gjenstandene og bringe dem tilbake til eier som står utenfor området. I de to laveste klassene er feltet 20x50meter og i de to høyeste 50x50meter. Det ligger maksimalt 6 gjenstander ute i feltet.

LYDIGHET: I alle klasser er det også en lydighetsbit. Øvelsenes vanskelighetsgrad øker ved klassene. Noen øvelser er fellesdekk, fri ved fot, innkalling i diverse former, apportering, hinder, kryp + + . I høyere klasser benyttes også skudd.

 

Konkurranse

Vi arrangerer konkurranse i spor på mai og rundering på august.

Terminlister finnes på www.nkk.no eller her: Terminlister – Prøver

Nettside av DigiPoint.no © Opphavsrettslig Beskyttet.

Ved å fortsette å bruke nettstedet, samtykker du til bruk av informasjonskapsler mer informasjon

Innstillingene for informasjonskapsler på denne nettsiden er satt til \"tillate cookies \" for å gi deg den beste leseopplevelsen mulig. Hvis du fortsetter å bruke dette nettstedet uten å endre innstillingene for informasjonskapsler eller du klikker \"Godta \" under så du samtykker til dette.

Lukke